Responsive knapp
46-facebook-512
OLA BREMNES

Ola Bremnes med ny Petter Dass-plate

Søndag 24. september slipper Ola Bremnes sin nye plate, Petters poetiske pulver. Plateslippet finner sted i Fjell kirke i Drammen. Det er plata i fysisk format som slippes denne septembersøndagen. Det digitale slippet venter Ola med til han gjester Petter Dass sitt eget, Alstahaug 21. oktober.

Plata er innspilt i vinter med et stjernelag av musikere :
Ragnhild Furebotten (fele), Tore Bruvoll (gitarer), Helge Norbakken (trommer), Bjørn Andor Drage (orgel) og Gjermund Silset (kontrabass). 

Sangene og historiene rundt Petters poetiske pulver ble første gang presentert på Petter Dass-dagene i Alstahaug i juni 2016. Konserten fikk fantastisk mottagelse, både blant publikum og presse.

Ola Bremnes har hatt stoffet om Petter Dass på innerlomma i over 30 år. Han har drysset dikterprestens poetiske pulver utover det ganske land i små og store doser. Av og til helt alene, ofte med kor og orkester. Fargerikt, frodig, gripende og morsomt har han dratt publikum inn i nordlandsprestens univers gang på gang.

Det er mange meninger om Petter Dass. Og myter. Denne gang ser Bremnes utover dette, holder frem og peker på hva forfatteren faktisk skrev.

– Å fremføre tekstene til Petter Dass er ei utfordring, hvis du vil nå publikum i dag. Det innebærer at jeg må regissere tekstene, stryke og fremheve de tekstlinjene som virkelig skinner og som taler til hjertet anno 2017, sier Ola.

Resultatet er blitt en plate og en konsertproduksjon som glitrer og vekker til live over 350 år gammel poesi. Musikerne bidrar i stort monn til å ta dette stoffet inn i vår tid, fornye det og gi det liv.

«Overveldende» sto det det i Helgelands Blad etter urframføringen, juni 2016.

Vil du også bli overveldet, er det bare å komme til konsert og plateslipp i Fjell kirke denne høstkvelden i september. Ola og tre musikere inviterer deg da på en poetisk reise du sent vil glemme.

Vær hilset!