Responsive knapp
46-facebook-512
OLA BREMNES

Dommedags ettermiddag

Så er sangen om melet fra Ingeborg Mikkelsdatter i Bergen endelig ute på detdigitale havet(sjekk Spotify). Den heter Dommedags Ettermiddag . Melet skulle gå tilde fattige i Vesterålen, ikke bare til evig tid, men til Dommedags Ettermiddag. Det har det gjort siden 1621, så Ingeborg mente visst alvor.

Jeg skrev sangen for flere år siden da jeg fikk historia fortalt av Marianne Meløy fra  Øksnes. For ei utrolig fin historie, tenkte jeg. Dette bli må bli en sang med trøkk i!

400-års jubileet vil bli feiret behørig både i Vesterålen og i Vaksdalen,  hvor melet nå sendes i fra.  Mange mennesker er med på sangen om melet til Ingeborg. Tore Bruvoll har produsert og spiller gitarer og keyboard. Ragnhild Furebotten spiller fele og har  komponert en slått for anledningen. Ole-Jakop Larsen spiller trommer, Gjermund  Larsen bass, og Storm Weather Shanty Choir fra Stord er med på å hive meltønnene  ombord så det føyker i minst fire hundre år til. Ida Larmo har tegna cover, og både  Øksnes og Vaksdal kommuner har støtta innspillinga økonomisk: Tusen hjertelig  takk!

Syng med og by opp til dans, for denne sangen handler ikke minst om å ha varm  omsorg for fremtida og det som kommer etter oss.